Ukrayna’da kendini tecrit etmesi gereken kayıtlı 50 bin kişi var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ulusal Polis Başkanı Igor Klimenko, polisin kendi kendine tecrit edilmesi gereken Ukraynalıların nerede olduğunu kontrol ettiğini ve bu şekilde poliste kaydı bulunan Ukraynalıların sayısının 50 binden fazla olduğunu söyledi.

Klimenko “Sınır kontrolünde, bu insanlar 14 günlük bir öz izolasyona tabi olacaklarına dair belge imzaladılar ve söz verdiler; verileri Ulusal Polis’in bilgi portalına eklendi. Bugün, 50.000’den fazla kişi bu veritabanında yer almaktadır. Yani, bir tablet yardımı ile her polis memuru her vatandaşın bilgi mesajında belirttiği yerde olup olmadığını kontrol edebilir” dedi.

Aynı zamanda, polisin Ukraynalılarla, kendi kendine izolasyon konusunda telefonla iletişim kurduğunu, hem kişilerin kendi sağlığını hem de başkalarının sağlığını korumak için bu tür önlemlere duyulan ihtiyacı açıkladığını belirtti.

“Artık çok daha kolay (kendinizi, kendi kendine tecrit etme ihtiyacına ikna etmek için). Hem dünyada hem de Ukrayna’da zaten yaşanan bir durum var. Çoğu vatandaş bu sorunun zaten yaşandığını görüyor ve anlıyor.” dedi.

Ayrıca polisin 74 tıbbi tesisin güvenliğini sağladığını da ekledi. Hem tıbbi, hem de gözlem alanları olarak Ukrayna’da toplam 250’den fazla gözlem alanı tespit edildiğini belirten Klimenko, aynı zamanda, geri dönen vatandaşlara yönelik zorunlu gözlem yerlerinde de güvenliğin sağlandığını ekledi.

Ayrıca, Ukrayna Ulusal Polisi başkanı Igor Klimenko, Paskalya’nın karantinadaki kutlamalarının, kiliselerde hizmetlerin, insan birikimi olmadan gerçekleşeceğini umuyor.

Kaynak: interfax.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com