Ukrayna’da karantina koşullarının ihlaline cezalar sertleşiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Emniyeti’nden bildirildiğine göre 20 Mart’tan itibaren karantina koşullarının ihlali nedeniyle Ukrayna’da daha sıkı önlemler yürürlüğe girmeye başlayacak. Polis daha aktif olarak kovuşturmaya başlayacak.

Rbc’nın haberine göre, Ukrayna’da mobil polis grupları, Ulusal Muhafızlar ve kurtarıcılar şu anda karantinaya uyulup uyulmadığını kontrol etmek için yollarda mobil ekipler oluşturdu.

Yeni koronavirüs nedeniyle karantina sırasında işçilerin işten çıkarılması durumunda ise firma yöneticilerini cezalar bekliyor. Karantina sırasında yasadışı olarak işçileri işten çıkartan yöneticilerin 51 bin UAH para cezası ve işçinin diğer haklarını ödeme ile karşı karşıya olduğu bildirilmektedir. Yasadışı bir şekilde işten çıkarılma durumunda, işçiler Ukrayna Ceza Kanunu’nun (iş hukukunun ağır ihlali) 172. maddesi uyarınca 102 numaralı telefon ile iletişime geçebilir veya polise ifade verebilirler diye belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com