Ukrayna’da karantina döneminde online alışveriş yapanların oranı % 43 arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalılar karantina döneminde her zamankinden daha fazla online alışverişe yöneldi; online olarak temel mal satın alanların sayısı % 43 arttı.

Online Alışveriş

Mayıs ayı içerisinde yapılan bir Mastercard çalışmasının sonuçlarına göre açıklama yapan Ukrayna ve Moldova Mastercard CEO’su Inga Andreeva, “Bu yılın ilk çeyreğinde dijital ödemelerde bir artış görüyoruz ve yeni bir araştırma, online alışverişin Ukraynalılar için artık yeni bir ödeme alışkanlığı haline geldiğini gösteriyor.” dedi.

Online alışverişte en çok tercih edilen ürün grupları:

  1. Mutfak eşyaları (% 27);
  2. saç boyama Ürünleri (% 25);
  3. Kitaplar (% 25);
  4. Masa oyunları (% 19);
  5. Saç kesme makineleri (% 15);
  6. Bulmacalar (% 14);
  7. Bilgisayar / elektronik (% 13);
  8. Hava temizleyicileri (% 13);
  9. Salonda yoga / ders halıları (% 12);
  10. Yastıklar (% 11).

Ukraynalılar arasında kendi kendine tecrit nedeniyle, internet üzerinden çeşitli deneyimlere olan talep de arttı. Katılımcıların % 14’ü yıl başında olduğundan daha fazla para harcıyor. Ankete katılan Ukraynalıların % 45’i yayın platformlarında TV programları ve filmler izledi ve ayrıca% 50’si canlı konser yayınlarını seyretti. % 28’i müzeleri ve diğer turistik yerleri online olarak ziyaret etti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com