Ukrayna’da, karantina bölgeleri güncellendi. Ağırlık Turuncu bölgeye kaydı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yeni karantina bölgelendirmesi 21 Eylül Pazartesi günü itibariyle Ukrayna’da faaliyete geçti. “Kırmızı” bölgedeki yeni salgın risk kriterlerine göre tek bir bölgesel merkez bulunmamaktadır.

karantina tedbirleri

Transkarpatya bölgesinin Chop şehri, Hmelnitskiy bölgesinim Slavuta ve Volochissky şehirleri ile Çernigov bölgesinin, Nizhyn ve Nosovsky şehirleri kırmızı bölgede bulunmaktadır.

Ayrıca “kırmızı” bölgede Ternopil bölgesinin Berezhany, Zalischitsky, Zbarazhsky ve Ternopil şehirleri, Çerkassi bölgesinin Kanev, Lviv bölgesinin Sambir ve Pustomytovsky şehirleri, Çernovtsi bölgesinin Hertsevsky ve Kelmenetsky şehirleri bulunmaktadır.

“Kırmızı” bölgede toplu taşıma, alışveriş merkezleri, kafeler ve restoranlar yasaktır.

“Turuncu” bölgede Kiev, Vinnitsa, Harkov, Hmelnitskiy, Çernovtsi, Ujgorod, Ivano-Frankivsk, Sumy ve Ternopil bulunmaktadır.

Pansiyonlar ve turizm merkezleri, restoran ve kulüplerin geceleri çalışması, spor salonları, kültür kurumlarının bölümleri, çocuk kamplarının çalışması burada yasaktır. Ayrıca toplu olarak yapılan faaliyetler yasaktır.

Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı, koltukların % 50’den fazlası dolu olarak “turuncu” bölgede toplu taşıma araçlarında ulaşımın yasaklanmasına ilişkin hükmü kaldırmıştır.

“Sarı” bölgede Lutsk, Jitomir, Rivne, Çerkassi, Çernigov, Zaporijyae, Lviv ve Nikolayev bulunmaktadır. Bu bölgede yaşlıların (hizmet verenler hariç) kaldığı sosyal güvenlik kurumlarını ziyaret etmek yasaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com