Ukrayna’da karantina: Bölgelerde durum nedir (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bölgelerde eğitim kurumları kapalı ve toplu etkinlikler iptal ediliyor

12 Mart’tan itibaren, Ukrayna genelinde koronavirüs tehdidi nedeniyle üç haftalık bir karantina uygulanmaya başladı. Peki Ukrayna’nın şehirlerinde neler yapılıyor ve bir salgının önlenmesi adına yerel yetkililer tarafından hangi önlemler alınmaktadır?

Kiev’de durum

Başkent belediye başkanı Vitali Kliçko, ulusal bir karantinaya ilişkin resmi açıklamadan önce Kiev’de anti-salgın önlemlerin başladığını duyurdu. Böylece, 12 Mart’tan itibaren şehirde bir dizi yasak ve kısıtlama getirildi:

  • Anaokulları, genel eğitim, müfredat dışı, meslek okullarının çalışmaları askıya alındı.
  • Yüksek öğrenim kurumları kapanıyor;
  • Geniş insan kalabalığı (60’dan fazla kişi) ile eğlence ve spor etkinlikleri yapmak yasaklandı;
  • Karantina dönemi boyunca tiyatroların, sinemaların, müzelerin çalışmaları askıya alındı;
  • Alışveriş merkezlerinde eğlence bölgelerinin çalışması yasaklandı;
  • Bulaşıcı hastalık belirtileri olan vatandaşların çalışmasına izin verilmeyecektir.

Tüm eğitim kurumlarının uzaktan öğrenmeye geçmeleri önerilmektedir.

Друзі! Щоб упередити можливе розповсюдження захворювання на коронавірус, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів та обмежень. Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити мешканців міста. Превентивні заходи в Києві запроваджуємо з 12 березня. Попередньо – до кінця березня.Зокрема, буде тимчасово обмежений освітній процес в закладах загальної та вищої освіти. В дитячих садочках. У мистецьких, спортивних школах та інших. Також обмежуємо проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах.Друзі! Ніякої паніки! Відповідально ставимося до свого здоров’я, дотримуємося правил гігієни. А якщо почуваєтеся зле, – одразу звертайтеся до лікаря. Бережіть себе і тих, хто поруч! Разом ми все подолаємо!

Віталій Кличко paylaştı: 11 Mart 2020 Çarşamba

Tüm idari ve kamu kurumlarında, alışveriş merkezleri, dezenfeksiyon önlemleri güçlendirilmeli ve sıhhi kontrol tesis edilmelidir.

Kiev’deki karantina , toplu taşıma ve şehirlerarası ulaşımı etkilemeyecektir. Kısıtlamaların uygulanması ve metronun kapatılması ancak epidemiyolojik durum kötüleştiğinde mümkün olabilir.

Çernovtsi Bölgesi

Laboratuar onaylı ilk koronavirüs vakasının görüldüğü Çernovtsi’de karantina 6 Mart’ta başladı ve okullardaki eğitim süreci durdu.

Yerel makamlar ayrıca halka açık etkinliklerin (konserler, sporlar, konferanslar) düzenlenmesini de yasakladı. Virüsün yayılmasını önlemek için toplu taşıma, demiryolu ve otobüs istasyonlarında tedbirler alındı.

Jitomir Bölgesi

Bakanlar Kurulu kararına göre, Jitomir yerel yetkilileri bir koronavirüs salgını tehdidi ile ilgili önleyici tedbirlerin alındığını duyurdu. 12 Mart – 3 Nisan arasında anaokulları, okullar, okul dışı kurslar ve meslek okulları kapatılacak.

Toplu etkinlikler iptal edildi (60’dan fazla kişi). Eğlence merkezlerinin programı en geç 22: 00’a düşürüldü. Toplu taşımada düzenli dezenfeksiyon yapılacaktır.

Harkov Bölgesi

Harkov Belediye Başkanı Gennady Kernes okullar ve anaokulların şimdilik kapatılmadığını söyledi ve eğitim kurumlarında karantina uygulanmayacak, çünkü son günlerde, çocuklar arasında akut solunum yolu viral enfeksiyonu insidansında bir azalma olmuştur.

Harkov’da 60’dan fazla kişiyi kapsayan etkinlikler iptal edilecek. Tiyatrolar, sinemalar, sirk, eğlence merkezleri de kapatılacak.

Harkov Ulusal Üniversitesi’nde. Karazin, 12 Mart’tan bu yana öğrencilerin uzaktan öğrenmeye geçeceğini açıkladı.

Önleyici bir önlem olarak, yerel pazarlarda, alışveriş merkezlerinde, metrolarda ve diğer kalabalık yerlerde düzenli dezenfeksiyon gerçekleştirilecek.

Odessa Bölgesi

Odessa’da, karantina 12 Mart’ta sadece koronavirüs tehdidi nedeniyle değil, aynı zamanda influenza insidansındaki artıştan dolayı açıklandı. Tüm okullarda eğitim askıya alındı ve uzaktan eğitime geçildi. Ebeveynlere çocuklarını anaokullarına getirmemeleri tavsiye edilmekte. Okul öncesi kurumlarda sadece nöbetçiler çalışacaktır.

Hastalığın yayılmasını önlemek için 200’den fazla kişinin katılacağı etkinliklerin iptal edilmesi önerilmektedir.

Donetsk Bölgesi

Donetsk Bölge Devlet İdaresi, olası bir koronavirüs salgını ile mücadele etmeye hazır olduklarını açıkladılar. Bölgede hasta kabul edebilecek çeşitli karantina tıbbi tesisleri tanımlanmıştır (Mariupol, Mirnograd, Konstantinovka’da).

Donetsk bölgesinde koronavirüs tehdidi ile bağlantılı önleyici ve karantina önlemleri konusu Bölge Devlet İdaresi Başkanı Pavel Kirilenko’nun kişisel kontrolü altındadır.

Lviv Bölgesi

Lviv’de, koronavirüs tehdidi ile bağlantılı olarak önleyici tedbirlerin bir listesi belirlenmiştir. Özellikle okullar, anaokulları, okul dışı eğitim kurumları 12 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında kapalıdır.

Toplu etkinlikleri kontrol altında tutma konusunda bir kısıtlama getirilmiştir.

Ayrıca, Lviv belediye başkanı Andrey Sadovoy, güvenliğin tedbirlerin bir parçası olarak Lviv havaalanından bazı ülkelere uçuşların sınırlı olduğunu söyledi. Böylece SkyUp tarafından Tel Aviv, Roma, Bergamo uçuşları iptal edildi. UIA, Lviv’den Barselona ve Madrid’e uçuşları geçici olarak iptal etti.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com