Ukrayna’da karantina başlangıcından bu yana, 324 bin yeni işsiz kaydedildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, 1 Temmuz itibariyle karantina başlangıcından beri, 324 binden fazla işsiz kaydedildi, işini kaybedenlerin çoğu ticaret ve hizmet alanında çalışanlardan oluştu.

iş arıyorum

Devlet İstihdam Merkezi’nden verilen bilgiye göre “Karantina başlangıcından bu yana, 1 Temmuz 2020 itibariyle, 324 binden fazla işsiz kaydedildi. Karantina sırasında istihdam merkezlerinde kayıtlı işsizlerin % 20’si ticaret ve hizmet alanında çalışanlar,% 18’i ekipman ve makinelerin bakımında, işletilmesinde çalışanlar iken % 14’ü yöneticiler; % 12’si ise vasıfsız işçi.” denildi.

1 Temmuz 2020 itibariyle, bir işe ortalama 9 kişi başvuruda bulundu (geçen yılın aynı tarihinde bu ortalama 3 kişi idi).

Ekonomik faaliyet türüne göre, finan sektöründe bu ortalama 25 kişi, bilgi ve telekomünikasyon sektöründe 19 kişi, kamu yönetiminde 14 kişi, otel ve restoranlarda 13 kişi ve ticaret sektöründe ise 10 kişi başvurdu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com