Ukrayna’da karantina 30 Haziran’a kadar uzatıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna hükümetinin kararı ile koronavirüs enfeksiyonunun yayılması sebebiyle ülkede uygulanan karantina 30 Haziran’a kadar uzatıldı. Daha önce yapılan uzatma kararı 30 Nisan’da sona eriyordu. Başbakan Paskalya tatilinde halkı ihtiyatlı olmaya da çağırdı.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, “Olağanüstü durum öncelikle kamu makamlarınının salgına karşı koymaya sürekli hazır olmalarını ilgilendiriyor.” dedi.

Paskalya’da halkı ihtiyata çağıran Şmigal, aynı zamanda tüm Ukraynalıların temkinli ve temkinli olması gerektiğini de sözlerine ekledi. “Sonuçta sevdiklerimizin sağlığı ve yaşamı buna bağlı.” dedi.

Özellikle Mayıs ve Paskalya tatillerinde yeterince dikkatli ve bilinçli bir tutum önemlidir. Açıklamada, “Bugünlerde insanları evde kalmaya çağırıyoruz” denildi.

Ukrayna’da koronavirüs tedbirleri bir yıldan fazla sürdü

Bakanlar Kurulu ilk kez 25 Mart 2020’de COVID-19 salgını nedeniyle Ukrayna topraklarında olağanüstü hal ilan etti. Bundan sonra tekrar tekrar uzatıldı. Hükümet yetkililerine göre, alınan bu tedbirler hastalığın yayılmasını önlemeye dahil olan tüm hizmetlerin yoğun çalışmasını sağlamaktadır.

Ukrayna hükümeti 4 Şubat’ta karantinayı 30 Nisan’a kadar uzatmıştı. Şmigal, bu tarihin muhtemelen son uzatma olmayacağını belirterek “Büyük olasılıkla karantina bir şekilde devam edecek, belki hafifletme, uyarlanabilir olabilir.” demişti.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com