Ukrayna’da kar, buz ve şiddetli rüzgar konusunda uyarı yapıldı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bugün Ukrayna’nın güney ve orta bölgelerinde 20 m/s’ye kadar ulaşacak rüzgâr ile karla karışık yağmur ve buzlanma bekleniyor. Hava tahmincileri ilk tehlike seviyesini ilan ettiler.

Devlet Acil Durumlar Servisi’nin basın servisi tarafından bildirildiğine göre bugün Odessa, Nikolayev, Kirovograd, Çerkassi ve Poltava bölgelerinde kar ve yağmur yağacak. Islak karın yapışması ile yollarda buzlanma da bekleniyor. Ukrayna’nın güneyinde kuvvetli rüzgarlar 15 ila 20 m / s’ye ulaşacak. Birinci tehlike seviyesi olan sarı alarm verildi.

Bakanlık ayrıca sabah saat 8’den itibaren devlet karayolları üzerindeki ulaşım bağlantıları ile yerel önemdeki yollarda tedbirlerin alındığını yolların temizlenmesi için 900’den fazla kişi ve 800 birim yol yapım ekipmanının görevlendirildiğini belirtti.

Yayınlanan mesajda “Sevgili sürücüler! Yollarda dikkatli olun! Hız sınırına, mesafeye dikkat edin, tehlikeli manevralardan kaçının” denildi.

Ayrıca Ukrayna’da ıslak kar ve kuvvetli rüzgar nedeniyle 269 yerleşim biriminin enerjisinin kesildiği bildirildi.

Rivne bölgesi: Kyiv-Chop otoyolu
Rivne Bölgesi

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com