Ukrayna’da jandarma teşkilatı oluşturulacak. Savunma Bakanı görevlendirildi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 2019 yılının sonuna kadar bir askeri polis teşkilatı oluşturma ve gaziler için birleşik bir kayıt sistemini geliştirmek için görevlendirme yaptı.

Cumhurbaşkanlığı basın servisinden bildirildiğine göre Savunma Bakanı Andrey Zagorodniuk, 31 Aralık 2019 tarihine kadar NATO standartlarında yeni bir bütünleşik liderlik ile savunma güçlerinin kontrolünü ortaya koymalıdır. Ek olarak, modern ve etkili bir kolluk kuvveti olan askeri polis (Jandarma), Savunma Bakanlığı bünyesinde oluşturulmalıdır.

Bakınız: Zelenskiy: Ukrayna NATO ile işbirliğini derinleştirmeye karar verdi

Cumhurbaşkanı, aynı zamanda, Gaziler Bakanlığının, Geçici Olarak İşgal Altındaki Bölgeler ve Ukrayna’nın Yerinden Olmuş Kişiler Bakanlığı’nın, birleşmiş bir kayıt defteri oluşturması ve E-Gazi platformu için taslak bir referans terimleri geliştirmesi gerektiğini de düşünüyor” denildi.

Ek olarak, Cumhurbaşkanı, sürücü ehliyeti verme prosedürünü iyileştirmek ve ayrıca sürücülere eğitim ve ileri eğitim sağlayan kurumları akredite etme prosedürünü basitleştirmek için 2019 sonuna kadar İçişleri Bakanı Arsen Avakov’a görev verdi.

Daha önce de belirtildiği gibi, hükümet Ulusal Polis genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Igor Klimenko’yu Ulusal Polis’in yeni başkanı olarak atadı. 24 Eylül 2019’da Ukrayna polisine başkanlık eden Sergey Knyazev istifa etmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com