Ukrayna’da IT uzmanlarına olan talep artıyor. 6 bin boş kadro

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Eylül 2020 itibariyle, Ukrayna bilişim sektöründe açık pozisyon sayısı son 3 yılın rekoruna ulaşarak 6 bine yaklaştı.

IT Sektörü

Nisan ayına göre talebin 2 kat arttığı IT uzmanlığında geçen yılın Eylül ayına göre ise talep % 20 arttı. 2018 eylülüne göre ise talepteki artış % 35 oldu. Bu rakamlar sektördeki büyümeye işaret etmektedir.

GlobalLogic başkan yardımcısı Denis Balatsko “Ukrayna IT pazarı toparlanmaya başladı. GlobalLogic, Eylül ayında Ukrayna’da, Dnipro’da uzaktan çalışmalar dahil olmak üzere 600’den fazla pozisyon açtı. C ++ uzmanları temel aranan pozisyonların başında gelmektedir. Bu programlama dilinin bilinmesi, karmaşık yazılım çözümleri oluşturmak için gereklidir, bu nedenle C ++ bilgisine sahip uzmanlar şu anda talep görüyor ve gelecekte de böyle olacak.” dedi.

Eylül ayındaki en popüler IT pozisyonları:

  • Front-end developer: 731 pozisyon;
  • BigData uzmanları: 20 pozisyon;
  • NET, Java, Python ve C ++ uzmanları: Kıdemli ve orta düzey pozisyonlar popüler olmaya devam ediyor. Son üç dil, Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün ( IEEE ) uluslararası sıralamasında birkaç yıldır üst üste lider olmuştur.

IT uzmanlığının Ukrayna’daki popülerliği:

  • 2018’den beri bu alanı gelecekteki meslekleri olarak seçen başvuruların sayısı % 20 arttı;
  • Bu yıl üniversitelere başvuranların % 15’ini oluşturdular.
  • Ukrayna, yabancı BT uzmanlarının göçmenlik gereksinimlerini basitleştirdi .
  • Proje Yöneticilerinin IT sektöründeki geliri 1,000 ila 5,800 USD arasındadır.
  • 2020 yazının ikinci yarısında, iş teklifi sayısı yılın ilk yarısına göre biraz düştü. Ancak, buna rağmen % 50 oranında bile büyüme gösteren alanlar ve endüstriler vardı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com