Ukrayna’da İnternet ücretleri 1.3 bin UAH’a kadar çıkabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da internet bağlantısı için ödenen ücret 50 € (1,300 UAH’dan fazla) seviyesine çıkabilir.

Ubr.ua’nın verdiği habere göre, küçük ve orta ölçekli bir operatöre getirilecek olan ek bir idari yük böyle bir fiyat sıçramasına neden olabilir. Ukrayna İnternet Birliği (InAU) temsilcileri tarafından bir konferansta, milletvekilleri tarafından önerilen (2264 No’lu “Elektronik haberleşme” ve 2320 No’lu “Ekonominin ve toplumun dijital dönüşümüne yönelik altyapının geliştirilmesi”) iki yasa tasarısı tartışıldı.

InAU Yönetim Kurulu Başkanı Anatoli Pyatnikov “Bu tasarıları inceledik ve devletin, kendisini geliştirme kararıyla, İnternet için şimdiye kadar hiç bu kadar endişe verici olmadığını söylemek istiyorum.” dedi.

Bakınız: Freedom House, Ukrayna’yı internet konusunda “kısmen özgür” olarak tanımladı

Ayrıca, tasarıların birinde, tamamen veya kısmen hizmet veren kişilerin, herhangi bir ağdaki bilgilerin depolanması ve iletilmesinden oluşan, yetkililer tarafından bir tedarikçi olarak düşünülmesinin önerildiği belirtildi.

“Telekom endüstrisinde uzman olmayan bir kişi bile, Facebook, Telegram, Office 365, YouTube ve genel olarak her şeyin, herhangi birisinin, hatta gazetecilerin bu tanımın altında kaldığını anlamalıdır. Ve hepsinin, yasanın kabul edilmesi durumunda, düzenleyiciye rapor vermesi, sadece bu anlaşmaları imzalaması ve sadece yetkililer tarafından oluşturulacak biçimde imzalaması ve düzenleyicinin belirlediği kural ve tarifelere göre hizmet sağlaması gerekir.” dedi.

Dernekler, tasarıların geri çekilmesini ve normal bir yasanın geliştirilmesine zaman ayırmaya çağırıyorlar ; eğer bu düzenleme uygulanırsa şu soruyu cevaplayabilir mi? Hangi sorunu çözüyor?

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com