Ukrayna’da İnternet kullanıcılarının sayısı % 7 arttı. Kadınlar daha aktif.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Factum Group tarafından yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre 2019 yılının üçüncü çeyreğinde internet kullanıcılarının sayıs ı% 7 artarak 22.96 milyona ulaştı.

Araştırma Ukrayna İnternet Birliği tarafından talep edildi.

“Bu büyümenin sebeplerinden biri nüfusun “akıllılaşması” dır. Bugün kullanıcıların % 22’si internete yalnızca akıllı telefonlar kullanarak erişiyor. Yeni kullanıcıların önemli bir kısmı 2019’da akıllı telefon kullanarak ilk kez internete erişenler oldu.” denildi.

İnternet kullanıcılarının oranı % 71 (22,96 milyon) olurken, nüfusun % 65’inin evinde internet olduğu belirtilmektedir.

Bakınız: Dünyada mobil internetin hızı artarken, Ukrayna geride kalıyor

Eylül ayının sonuna kadar 100.000’den fazla nüfusu olan şehirlerde internete erişim % 71’den % 74’e, 100.000’den az nüfusu olan yerleşim yerlerinde % 53’ten % 70’e yükselirken, köylerde ise % 53’ten % 58’e yükseldi.

“İnternet kullanıcılarının yapısının nüfusun yapısına göre dengelenmesi devam ediyor. Bu süreç aslında cinsiyet açısından eşitlenmişti; şimdi diğer göstergelerde de devam ediyor: bölgesel, profesyonel, eğitim, gelir düzeyi, yaş.

Dernek, neredeyse 35 yaşın altındaki Ukrayna nüfusunun tamamının İnternet kullanıcısı olduğunu belirtti.

İnternette en aktif olan grup 15-24 yaş arası Ukraynalıların % 97’si internet kullanıyor, 25-34 yaş arası insanlarda bu oran % 96, iken 65 yaş üstü kullanıcılarda bu oran% 29 (bir yıl önce sadece % 14) olmuştur. Kadınların toplam internet kullanıcı sayısındaki payı ise % 52’dir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com