Ukrayna’da İnternet Fiyatı % 25 Yükselecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

TV kanallarından birinde Ukrayna İnternet Derneği başkanı Alexander Fediyenko tarafından belirtildiğine göre Ukraynalılar için internet fiyatları 2019 ortasında yaklaşık % 25 artacak. 

Fediyenko’ya göre, İnternet sağlayıcıları enflasyon nedeniyle tarifeleri revize etmek zorunda kalacaklar. “Döviz kurları değerinde bir artış var. Internet trafiğini dövizle alıyoruz” dedi.

Aynı zamanda, Fedyenko Ukrayna’daki internet tarife fiyatlarının Avrupa’dan birkaç kat daha ucuz olduğunu belirtti.

“Vatandaşımızın 3-4 dolar ödediği paket için yurtdışında yaklaşık 20-22 dolar ödenmektedir” dedi.

Telekomünikasyon İşletmecileri kayıtlarına göre, Aralık 2018’in sonu itibariyle Ukrayna’da 7.000’den fazla telekomünikasyon operatörleri ve Internete erişim sağlayan sağlayıcılar bulunmaktadır

Ukrayna’nın en büyük sağlayıcılarından biri olan Volya tarafından ilk artış gerçekleştirildi. Geçen hafta yapılan artış ile 1 Şubat’tan itibaren tarifeler % 15-20 oranında yükseldi. Güncel fiyat listesine şirketin internet sitesinde yer verilmektedir. Kiev için en ucuz “Internet 100” hizmet paketinin maliyeti  145 UAH iken 165 UAH olacak. 

Ukrayna kablolu internet hızının mobil internet hızından daha yüksek olduğu ülkeler listesinde bulunmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com