Ukrayna’da incelenen köprülerin sadece % 2’si iyi durumda

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Karayolu İdaresi Ukravtodor başkanı Aleksander Kubrakov tarafından açıklandığına göre, incelenen köprülerin sadece % 2’si iyi durumda.

Köprüler Kiev

Ukravodor başkanı 2020-2025 yılları için devletin kamu yollarında ve yerel önemdeki köprülerin restorasyonu için bir sunum sırasın “16.2 bin köprü ve yapının toplam % 35’i incelendi; yani hangi koşulda olduklarına dair bilgimiz bile yok. Köprülerin sadece % 2’sinin iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Kubrakov’un belirttiğine göre, çoğu köprü 1960-70 yıllarında (toplam yaklaşık 8.7 bin yapı) inşa edildi.

Toplamda, Ukrayna’da 16,155 yapı “köprü” terminolojisi altında tanımlanmakta olup bunlardan sadece % 35’i, yani 5.631 yapı incelenmiştir. İncelenen köprülerin % 71’i devlete ait olup; % 15’i yerel yönetimlerin sorumluluğundadır. Aynı zamanda, sadece % 36’sı ağırlık ve boyut açısından modern standartlara uygundur.

Ukravtodor‘a göre, incelenen köprülerin % 2’si hizmet verebilir, % 10.6’sı sınırlı olarak hizmet verilebilir,% 57.8’inin kapasitesi uygun, % 26.9’u sınırlı kapasiteye sahip iken % 2.7’si tamamen yetersizdir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com