Ukrayna’da İlk Tokatlama Turnuvası Gerçekleşti (Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD çıkışlı yeni bir yarışma türü olan tokatlama turnuvası daha fazla popülerlik kazanıyor. Ukrayna’da ilk kez turnuvası yapılan “tokatlama” iki rakibin birbirini sırayla tokatlaması şeklinde olmaktadır.

Turnuva organizatörü Bogdan Terzi turnuvadaki tokat savaşının sadece sporcuların dikkatini çekmediğini belirtti. Bogdan, “Ülkemizde henüz benzer turnuvalar düzenlenmedi; Rakiplerin yumruklarıyla değil elleriyle savaşmaya hazır olan cesur insanlardan olmasına sevindik.” dedi.

Turnuva organizatörleri 1000’den fazla başvuru aldı. Ancak, Bogdan Terzi’nin belirttiği gibi, Tokat Savaşı, profesyonel sporlardan alınan kriterlere göre seçilen dört erkeğin katılımıyla başladı. Yaş, ağırlık, boy ve başarılara göre eşleştirildi. İlk tokatlama savaşına katılanların hiçbirinin herhangi bir avantajı yoktu; hepsinin diğer güç gerektiren sporlardaki başarılarından gelen ünvanları var. Vladimir Bolgar Yanev, bilek güreşi şampiyonasının birincisi. Yuriy Grom Gorbenko, kickboks şampiyonu, Petr Margarint, Ukrayna’nın bir şampiyonu, Artem Hercules Bilyaz bilek güreşinde dünya şampiyonu. Ve hepsi ilk kez böyle bir turnuvaya katıldı.

Ayrıca bakınız: Ukraynalı Genç Sporcu Avrupa Dalış Şampiyonasında Altın Madalya Kazandı

Yarışmanın kuralları ve çekilişin sırası, Ukrayna’nın şampiyon sporcularından Hakem Pavel Sliçenko tarafından açıklandı. Çekilişte rakipler belirlendi. Ringe ilk olarak ilk Vladimir Bolgar ve Yuri Thunder geldi. Sporcular birbirlerine tokat attılar, darbelerinin gücünü gösterdiler, ancak Yuri’nin tokatları hakem tarafından daha güçlü olarak kabul edildi. Bogdan Terzi Artem Bilyaz ve Petr Margarint’i ringe davet etti. Beklenmedik bir şekilde ikinci turdaki herkes için Peter, Artem’i nakavt etti. Böylece, iki finalist belirlendi:Yuri ve Peter.

Yarışma finalin ilk turunda, Yuri ve Peter yüzlerine aldıkları tokatlardan fazla etkilenmediler. Ancak ikinci turda Peter’ın güçlü bir darbesi Yuri’yi nakavt etti. Maçın sonucu Bogdan Terzi tarafından özetlendi: “Çok ciddi bir son vardı. İki süper savaşçı ve sadece harika darbeler. Ve en güçlü kazandı. Bu hak ettiği bir zafer! Ve en önemlisi, Peter, ilk All-Ukrainian Slap Battle’ın şampiyonu oldu!” dedi.

Kaynak: Fotoğraflar ubr.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com