Ukrayna’da ikinci koronavirüs dalgası beklenenden önce başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, salgının ikinci dalgasının sonbahar ortasında beklendiğini, ancak şimdiden başladığını söyledi.

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov “Ekim-Kasım aylarında ikinci bir dalga, yani hasta sayısında önemli bir artış olacağını ve bunun mevsimsel bir grip salgınıyla ilişkilendirileceğini düşündük. Yani tüm dünya bunu düşündü. Tüm dünya sayılarda önemli bir artış olacağına inanıyordu. COVID-19 hastalarının sayısı, sonbaharda, Ekim-Kasım aylarında yeniden başlayacaktı. Artık tüm Avrupa ülkelerinin de COVID-19 hasta sayısında keskin bir artış kaydettiğini görüyoruz.”dedi.

Ukrayna’da pandeminin başlangıcından bu yana koronavirüs testlerinin on kat arttığını ve artmaya devam edeceğini de belirten Stepanov’a göre Ukrayna’da ikinci dalga için hastaneler hazırlandı, yaklaşık 10 bin hasta için tasarım yapıldı.

Bakan, tüm hastanelerin mümkün olan en kısa sürede oksijen sağlamaya ve ekipmanları temin etmeye çalıştığını kaydetti. Ayrıca ülke genelinde oksijenli yatak sayısı 2,500 arttırıldı. Yapay akciğer ventilasyon cihazları da satın alınmaktadır.

Aynı zamanda Sağlık Bakanı, bazı bölgelerde “ikinci dalga” hastanelerin şimdiden hazırlandığını ve çalışmaya başladığını kaydetti. Örneğin, Lviv bölgesinde, ihtisas hastanelerindeki yatakların % 50’den fazlası koronavirüslü hastalarla dolu.

Bu hafta Ukrayna’da koronavirüsteki artışın geçen haftaya göre azalmakla birlikte halen günde binden fazla vaka kaydedilmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com