Ukrayna’da ikinci COVID-19 dalgası başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Doktorlara göre koronavirüs hastalığı COVID-19’un ikinci dalgası Ukrayna’da başladı. Aynı zamanda, hasta sayısındaki artışın koronavirüs için yapılan test sayısındaki artışla ilişkilendirilmediği de iddia edilmektedir.

Bulaşıcı hastalık doktoru Olga Golubovskaya Ukrayna TV kanallarından birinin yayınında “Gerçekten de ikinci dalga çoktan başladı. Koronavirüsün sona ermesi için o kadar büyük bir umudumuz vardı ki, hep dedik ki bu mevsimsel bir hastalık, grip gibi; kışın koronavirüs enfeksiyonlarında artış var çünkü çok fazla koronavirüs olduğunu biliyoruz. Bu sadece yeni bir koronavirüs, ancak yine de gördüğümüz gibi, yaz aylarında insidansında bir azalma olmadı, ancak tam tersine bugün çok belirgin bir artış var ki bu zaten sağlık sistemini de önemli ölçüde etkiliyor.” dedi.

Golubovskaya, hasta sayısındaki artışın test sayısındaki artışla ilişkili olmadığını da belirterek “Bu zaten klinikte gördüğümüz vakalarda gerçek bir artış. Gerçekte, hasta sayısı gittikçe artıyor.” diye vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com