Ukrayna’da iki doz aşı olana harcamaları için bin grivna hediye

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy , COVID-19’a karşı iki aşı olan her Ukraynalının Diya elektronik hizmet uygulaması aracılığıyla 1000 UAH alabileceklerini söyledi.

Zelenskiy Facebook üzerinden yayınladığı video mesajında “İki aşı olan herkes bin grivna alabilecek. Hızlı ve rahat: yani Diya uygulaması aracılığıyla. Bu parayla spor salonu veya fitness kulübü üyeliği satın alabilir, sinema, tiyatro, müze ziyaret edebilir, konser salonu veya sergi merkezi ya da yurtiçi seyahat için bilet satın alabilir.” dedi.

Cumhurbaşkanına göre, program 19 Aralık’ta başlayacak. Yıl sonuna kadar, bunun için yaklaşık 3 milyar UAH tahsis edilecek. ve 2022’nin başında aynı miktarda tahsisat yapılacak.

Ukraynalıların yüzde 36’sı gelir düzeylerini düşük olarak değerlendiriyor (anket)

Zelenskiy, başta yaşlılar olmak üzere akıllı telefonu ve Diya uygulaması olmayan vatandaşların da 1.000 UAH alabileceklerini söyledi. Alternatif elde etme yöntemleri kısa süre içinde duyurulacaktır.

Sağlık Bakanlığı’na göre, 15 Kasım itibariyle 8.722 milyon Ukraynalı, COVID-19’dan iki doz aşı oldu., en az bir doz – 12.229 milyon aldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com