Ukrayna’da ihtiyaç sahipleri ile dayanışma vakti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da bir grup işadamı tarafından başlatılan, Kiev Büyükelçiliği’nin de destek verdiği Ukrayna’da ihtiyacı olanlar için düzenlenmiş gıda yardımı ile alakalı ön duyuru.

Bildiğiniz üzere, koronavirüs salgınının ekonomiye olumsuz etkileri gün geçtikçe şiddetleniyor. Çok sayıda insan işini kaybediyor, maddi açıdan zor durumda kalıyor, en temel ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çekiyor. Biz de Ukrayna’da yaşayan Türk vatandaşları olarak bu konuda bir şeyler yapmak istedik.

Ukrayna’nın ulaşabildiğimiz bütün şehirlerinde ihtiyaç sahiplerine Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliğimizin bilgisi dahilinde gıda yardımında bulunacağız. Yardım faaliyetlerinin yürütülmesi için çeşitli şehirlerde koordinatörler belirledik. Bu arkadaşlarımıza ilişkin bilgiler en kısa zamanda Büyükelçiliğimizin hesapları dahil sosyal medyada ilan edilecektir.

Büyükelçimiz Sayın Yağmur Ahmet Güldere, bu gönüllülük hareketini başlatan Türk iş insanları ve vatandaşlarına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, zaman içinde katılımcıların artmasıyla yardım faaliyetlerinin büyümesi ve daha fazla yerleşim yerine yayılmasını umduğunu ifade etti.

Yardım kampanyasında yer alan iş insanları düşüncelerini şu şekilde ifade ettiler:

İş adamı Muzaffer Bayraktar: Ukrayna’nın bütün şehirlerindeki ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmaya çalışacağız. Ukrayna’da yaşayan Türkler olarak, her türlü düşünce ayrılığını bir tarafa bırakıp birlik beraberlik içinde etkili sistem kurabilirsek bu zor günleri aşacağımızdan eminiz. Yapılan yardımlar geçici olabilir, az olabilir ama devamlı olacaktır.

İş adamı İsmail Hacıoğlu: Biz Türk milletini diğer milletlerden ayıran en önemli özellik, sıkıntıda ve yoklukta bir araya gelip kenetlenebilme ve paylaşabilme duygusudur. Ekmeğimizi bölme zamanı. Olan olmayana destek olacak ki yarın hep beraber güçlü bir şekilde var olalım. Allah bu milletin birliğini daim etsin.

Avukat Evren Damyan: Ukrayna da yaşayan Türk vatandaşları olarak, vakit dayanışma vakti diyerek harekete geçtik. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza gönüllü desteğimiz devam edecektir. Amacımız bu zor günleri toplumsal dayanışma içinde ve Allah’ın da izniyle atlatmaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com