Ukrayna’da ihaleye çıkarılan altın madenini sahibi Türk bir şirket aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Altın cevheri yataklarının bulunduğu Ukrayna Jeoloji ve Toprak Altı Devlet Servisi (Gosgeonedr) tarafından açılan Jeltovodskaya altın madeni (Dnipropetrovsk bölgesi) elektronik ihalesini bir Türk vatandaşına ait olduğu belirtilen Spys Ukraine LLC (Lviv) kazandı.

İnterfax ajansının haberine göre, çarşamba günü 4 milyon 481 bin 359 UAH başlangıç fiyatıyla başlayan açık artırma, KDV hariç 5 milyon 735 bin UAH teklif eden Spys Ukraine LLC tarafından kazanıldı.

Müzayedeye Nidkom LLC’de (Borispol, Kiev bölgesi) katıldı.

Jeltovodskaya, Dnepropetrovsk oblastının Pyatikhatskiy bölgesinde, köyün güneydoğu eteklerinde, Jöltiye Vodı kasabasının 8 km kuzeyinde yer almaktadır. Su altı yönünde sarı. En yakın yerleşim yerleri Jöltiye Vodı kasabası (8 km) ve Pyatikhatkiy köyüdür (15 km).

Toprak altı kullanım türü ve iznin verildiği dönem: ana minerallerin jeolojik çalışması (altın cevherleri ve eşlik eden mineraller) pilot gelişimi dahil niyobyum cevherleri olup, 5 yıllık dönem içindir.

Gosgeonedr elektronik açık arttırmada 4 altın cevheri yatağı ihaleye çıkartıldı. Bu 4 altın cevheri bölgesinde tahminlere göre yaklaşık 3 bin ton altın rezervi bulunmaktadır.

Spys Ukraine LLC (Lviv) Şubat 2010’da tescil edildi. Ana faaliyet “holding şirketi faaliyetleri” olup, küçük olanlar, kendi gayrimenkullerinin satın alınması ve satılması, kendine ait veya kiralanan gayrimenkullerin kiralanması ve işletilmesi, gayrimenkulün bir bedel karşılığında veya bir sözleşme ile yönetilmesi, merkez ofislerin faaliyetleridir.

LLC’nin nihai yararlanıcısı bir Türk vatandaşı olan Fırat Çakmak olarak görünmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com