Ukrayna’da iç hat uçuşları ucuzlayacak. KDV kaldırılıyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Altyapı Bakanlığı, Ukrayna Meclisi’nden yurtiçi hava taşımacılığında KDV’nin kaldırmasını istedi.

Altyapı Bakanlığı, Verkhovna Rada’ya, ülkedeki hava taşımacılığı için KDV’nin kaldırılması ve bunun sonucunda iç hat uçuşlarında bilet fiyatlarının azaltılmasını öneriyor. Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy bu durumun çok garip olduğunu, uluslararası uçuşlarda KDV olmadığını, ancak yurtiçi uçuşlarında olduğunu söyledi.

Krikliy’e göre yüksek bilet fiyatları nedeniyle Ukrayna’nın bir çok bölgesinde iç hat uçuşlarında halk uçak yolculuğundan uzak durmaktadır.

Bakınız: Ukrayna uçak bileti nasıl alınır?

Krikliy “Transkarpatya bölgesine günde sadece bir uçuş var. Bu tür uçuşlar kârsız. Sezon boyunca, yerel devlet idaresi tarafından havayollarına uçuşlardan zarar edildiği için 5 milyon UAH teşvik ödemesi yapılmalıdır. Çok az uçuş olduğunu söylüyorlar, ancak bu uçuşlar bile dolmuyor, çünkü pahalı.” dedi

Ancak Krikliy, Eylül ayında KDV’nin kaldırılmasından bahsederek, bakanlığının halihazırda Maliye Bakanlığı ve Verkhovna Rada’nın bütçe komitesi ile gerekli çalışmaları yürüttüğünü açıkladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com