Ukrayna’da hükümet Ukrbud için bir çözüm bulma sözü verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Timofey Milovanov Inter TV kanalında yayınlanan programda13 bin kişinin ev almak için para yatırdığı Ukrbud’daki sorunu çözmek için söz verdi.

Liga.net’in verdiği haberde Bakan, “Hükümet adaletten sorumlu olmalıdır, bu nedenle bu sorun aynı zamanda hükümetin de sorumluluğudur. Hükümetin görevi doğru mekanizmayı bulmaktır.” dedi.

Böyle bir mekanizma “kolluk kuvvetleri, mali bir karar veya kanunda değişiklikler” olabilir.

Kendisine çok açık olarak sorulan bir soruya, “insanlar hükümetin sorunu çözeceğini bilerek huzur içinde uyuyabilirler” diyen Milovanov: “Adaleti düzeltmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve ben şahsen” dedi.

Ukrbud’la ilgili son durumlar:

  • Ukrbud Corporation, yaklaşık 13,000 kişinin daire almak için para yatırdığı 26 projenin inşaatını durdurdu.
  • Projeleri tamamlamak için Ukrbud’a başka bir büyük geliştirici olan Integral-Bud’a ön onay verildi, ancak devletten yardım bekliyor.
  • Ukrbud’un eski başkanı ve hak sahibi Maxim Mikitas, şirketin CEO’su Oleg Mayboroda ve mimari sorumlusu Dmitry Fedotenkov kendisini şirketin üzerindeki kontrolünden mahrum bıraktıklarını ve 4 milyar UAH’lık varlığı şirketten çektiklerini söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com