Ukrayna’da havaların ısınması ile birlikte boğulma vakaları yine artışa geçti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Acil Servisi basın servisi tarafından verilen bilgiye göre haftasonunda, Ukrayna’nın su kütlelerinde 6’sı çocuk olmak üzere 40 kişi boğuldu.

Yayınlanan mesajda “Yaz sıcağı, insanları ülkenin su kütlelerinde aktif olarak kumsala gitmeye zorluyor. Bununla birlikte, neşeli bir tatil beklentisinde de dikkatli olmak gerekmektedir; çünkü temel güvenlik kurallarının ihmal edilmesi genellikle yüzerken vatandaşların yaralanması veya ölümü gibi trajik sonuçlara yol açar. Ukrayna’nın su kütlelerinde üç haftasonunda 6’sı çocuk 40 kişi öldü! 23 kişi kurtarıldı.” denildi.

Havaların ısınması ile birlikte yakınlardaki göller ve nehirlere aileleriyle pikniğe ve yüzmeye gidenlere dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunan Devlet Acil Servisi “Çoğu durumda, insanlar kendi ihmalleri nedeniyle suda ölüyor, bu nedenle su kütlelerine giderken son derece dikkatli ve sorumlu olun.” diye açıklama yaptı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com