Ukrayna’da hastane yataklarının doluluk oranı arttı. Sıkı karantina geri gelir mi?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da koronavirüslü hastalar için ayrılan hastane yataklarında doluluk oranı % 68.4 oranına ulaştı. Bazı bölgelerde doluluk % 100. Halihazırda toplam 33.919 yatak kullanımda.

Koronavirüs - COVID-19 yatak doluluk oranı

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki hastanelerin iş yükü en kötü durumdadır. Burada yataklar % 100 dolu. Odessa’da % 96.6, Sumy’de % 88,7 ve Vinnitsa’da % 80.2 ile yüzde 80 üzerinde seyretmektedir.

Hastane yataklarının doluluğu % 50’nin altında olan sadece iki bölge bulunmaktadır: Kirovograd % 49.2 ve Jitomir % 49,8.

Aynı zamanda Ukrayna’da karantinayı gevşetmeye hazır tek bir bölge bulunmamaktadır. Tüm bölgelerde koronavirüs görülme oranı aşılırken, ülkede ortalaması 195.7 oldu. Norm değer ise 40’tır. En kötü durum 342.9 ile Sumy bölgesinde olurken Kiev’de 209.7.

Ukrayna’da son gün 5,469 yeni koronavirüs vakası teyit edildi. Enfeksiyonların çoğu Kiev, Harkov, Poltava bölgelerinde görülmektedir.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ülkede günde 9.5 binden fazla koronavirüs vakası görülmesi halinde Ukrayna’nın sıkı karantinaya dönebileceğini söyledi.

Ukrayna’da günlük 9,5 binden fazla vakada koronavirüs görülme sıklığı ile sıkı karantina uygulaması başlatılacak. O zaman ekonomi büyük zarar görecek.

Bu, Ukrayna Cumhurbaşkanı dini temsilcilerle yapılan bir toplantıda “Günlük 9.5 bin koronavirüs enfeksiyonu yaşanacağı zaman durum Ukrayna sağlık sistemi için kritik hale gelecek. Günde 9.5 binden fazla enfekte olursak sıkı karantina uygulamaya zorlanacağız. Bu durumda ülkemiz ekonomisi duracak ve herkes için çok zor olacak.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com