Ukrayna’da haftasonu karantinası daha sert tedbirler için bir hazırlık mı?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da koronavirüs ile durum daha da kötüye gidiyor. Neredeyse her gün, enfekte olmuş kişilerin sayısı için yeni bir anti-rekor kaydedilmektedir.

karantina tedbirleri

Bu arka plana karşı, hükümetin ülke çapında birkaç hafta geçerli olacak tam bir tecrit uygulamaya hazır olduğu belirtildi.

Bu Facebook’ta Ivano-Frankivsk belediye başkanı Ruslan Martsinkiv tarafından Başbakan Denis Şmigal ile yapılan görüşmenin ardından duyuruldu. Siyasetçi, sözde “haftasonu karantinasının” yalnızca daha sert tedbirler için bir hazırlık olduğunu da kaydetti.

Bu nedenle, kötümser senaryo altında 10-15 Aralık, iyimser senaryoda ise 20-25 Aralık’ta iki haftalık tam bir kilitlenmenin getirileceğini belirten Martsinkiv;

“Hükümetin pozisyonu değişmedi: Haftasonu karantina olacak. Ayrıca bunun tam bir tecrit için sorunsuz bir hazırlık olduğuna inanılıyordu. Böylesine karamsar bir versiyondaki bu kilitlemenin 10-15 Aralık, iyimser bir şekilde ise 20-25 Aralık tarihlerinde başlamak üzere birkaç hafta süreceği açıklandı.” dedi.

Ayrıca siyasetçi, ülkede tam bir tecritin başlatılmasının küçük ve orta ölçekli işletmeler için felaket olacağından emin. İnsanlar ikinci kez devletin bu tür baskısından kurtulamayacak. İkinci kapatmada ilk seferde direnebilen birçok iş adamı hayatta kalamayabilir.

Belediye başkanı ayrıca, acil konuları tartışmak için her hafta başbakanla görüşebileceğini açıkladı. Yerel politikacıların bölgelerdeki epidemiyolojik durum hakkında güncel bilgileri hükümete aktarabileceklerini de belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com