Ukrayna’da hafta sonu karantinasına başlıyor: Ne işe yarayacak?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu, karantina düzenlemesini değiştirerek, bölgelere bölünerek düzenlenen uyarlanabilir karantinadan genel karantinaya geçiş ile ek hafta sonu karantinası hakkında bir kararname yayınladı.

Karantina

Ukrayna hükümeti internet sitesinde yayınlanan kararda “Bu kararın 10. paragrafında belirtilen kısıtlamalara ek olarak, 14 Kasım 2020’den 30 Kasım 2020’ye kadar Ukrayna topraklarında Cumartesi 00 saat 00 dakika ile Pazartesi 00 saat 00 dakika arasında …” -şeklinde hafta sonları ek yasaklar listelendi…

Haftasonu karantinasında paket servis veya hedefe yönelik teslimat dışında yemek ve restoran hizmetleri yasaklanırken ; Alışveriş merkezleri ve diğer eğlence kuruluşları; gıda, yakıt, ilaç ve veterinerlik preparatları alanının toplam alanın % 60’ından azını oluşturduğu ticaret işletmeleri; spor salonları, fitness salonları ve yüzme havuzları; kültürel kurumların yanı sıra kültürel etkinlikler düzenlemek de yasaklandı.

Haftasonu karantinasında marketler, eczaneler, benzin istasyonları, hijyen ürünleri, veteriner ilaçları ve hayvan yemi satan yerler açık kalacak .

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, haftasonu karantinasının birkaç hafta süreceğini söyledi. Tam bir kilitlenmeyi önlemeye yardımcı olmasını bekleyen Zelenskiy “Yatak sayısının artması, maske takılması ve tatil günü geçici olarak karantinaya alınması iyi bir etki yaratacak. Soğuk mevsimdeki epidemiyolojik durum senaryomuz en kötüsü olmayacak.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com