Ukrayna’da grip salgını: Kiev metrosunda önlemler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Grip salgını ve solunum yolu enfeksiyonlarının başkentte yayılması nedeniyle, metro çalışanlarının maske takması zorunlu hale getirildi.

Rbc.ua’nın verdiği habere göre, Ukrayna’da artan grip ve virüs kaynaklı enfeksiyonlar için binlerce Ukraynalı ilaç için eczanelere koştu. Giderek daha fazla kişi hastalanırken, epidemiyolojik eşiğin aşılması nedeniyle, Kiev metro yönetimi tüm çalışanları maske takmak zorunluluğu getirdi.

Yolcularla temas eden tüm çalışanların maske takması gerekir.

Metroda temizlikçi olarak çalışan Galina MikhaylikYine de, en azından biraz, ama grip ve hatta koronavirüs bulaşmasına karşı koruyacak. En azından düşünüyorum, ama koruyacak” diyor.

Kiev’de bir metro çalışanı olan Taras Vaskeviç, “Koruyabileceğine inanıyorum. Ama ne kadar. Grip, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyacak, çünkü sezondayız ve her türlü hastalık olacak” diyor.

“Demeevskaya” metro istasyonunun müdürü de maske takma kararı hakkında yorum yaptı: “Kiev şehrinde epidemiyolojik hastalık oranının artmasıyla böyle bir karar verildi.”

Ukrayna’da geçen hafta sekiz kişi gripten ölmüştü.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com