Ukrayna’da göçmen kaçakçılığı yapan bir Türk vatandaşı yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna sınırında yasadışı geçişleri organize eden bir Türk vatandaşı gözaltına alındı, ayrıca bir Suriye vatandaşı tutuklandı.

Lviv’de dün Ukrayna-Macaristan sınırından kaçak göçmen kaçakçılığını organize eden bir Türk vatandaşı gözaltına alındı. Gözaltı, Ulusal Polis memurları ile birlikte Mukaçevo Sınır Müfrezesi Ana Operasyon Departmanı memurları tarafından gerçekleştirildi. 35 yaşındaki yabancının, Ukrayna Ceza Kanununun 332. Maddesinin 3. Kısmına göre suç işlediği şüphesi olduğu belirtildi.

Soruşturma sırasında, gözaltına alınan kişinin, Ocak 2019’da Mukaçevo müfrezesine bağlı sınır muhafızları tarafından gözaltına alınan yedi Türk vatandaşını sınırdan kaçırmaya çalıştığı da tespit edildi.

Tutuklu yakında mahkemeye çıkarılacak. Beş yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile yargılanacağı belirtildi.

Dün Volin bölgesinde, daimi ikametgah sahibi bir Suriye vatandaşının evinde bir arama gerçekleştirildi. Kolluk kuvvetleri, Ukrayna’dan Polonya’ya Batı Bug Nehri boyunca yasadışı göçmenlerin – Suriye, Türkiye ve Ermenistan vatandaşları – geçişlerini organize etmekte rol oynadığından şüphelenmektedir. Mahkeme, 175,000 UAH tutarında kefaletin ödenmesi ile 60 gün süreyle gözaltı şeklinde önleyici bir tedbir aldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com