Ukrayna’da geçen yıl 74 kişi aile içi şiddet nedeniyle öldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da geçen yıl aile içi şiddet vakaları patladı. Bunun sonucunda 74 kişi öldü. Toplamda, Ukrayna’da geçen yıl polis 208 bin şikayet kaydetti .

Ukrayna’da aile içi şiddet mağdurlarını desteklemek için 30 sığınma evi bulunmaktadır.

Aynı zamanda aile içi şiddetten şikayetçi olanların sayısı ikiye katlandı. Tahminlere göre sadece her on kurbandan birisinin polise gittiği düşünülmektedir.

Bölge Polis Memurları Dairesi Başkan Yardımcısı Vasiliy Bogdan, “2020 yılında Ulusal Polis, aile içi şiddet uygulamasına ilişkin 208 binden fazla şikayet aldı.” dedi.

Geçen yıl 74 kişi aile içi şiddet nedeniyle ölürken 141 kişi dayaklardan ötürü ağır yaralanırken, binden fazlası ise hafif yaralandı.

La Strada-Ukrayna ulusal yardım hatları departmanı başkanı Olena Krivulyak “2020 bir dönüm noktasıydı. Aile içi şiddet vakalarını etkiledi. Karantina bir risk faktörü haline geldi. Şiddet vakaları daha sık ve daha şiddetli hale geldi.” dedi.

Kiev’de sadece Ocak ayında 10 günlük süre içerisinde (1 Ocak’tan 11 Ocak’a kadar) 743 kişi aile içi şiddetle ilgili şikayette bulundu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com