Ukrayna’da fuhuş yasallaştırılmalı, ancak uyuşturucu ve silahlara hayır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Polis Teşkilatı Başkanı Igor Klimenko, kendisiyle yapılan bir röportajda fuhuşun yasallaştırılmasından yana olduğunu; ancak uyuşturucu ve silahların yasallaştırılmasına karşı olduğunu söyledi.

Her hafta polis tarafından ele geçirilen silah sayısında artış olduğunu söyleyen Klimenko, silahların yasallaşması meselesinin savaştan sonra gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

“Uyuşturuculara gelince, duymanızı istediğim gerçekten önemli birkaç rakam var. Bu yılın başından bu yana polis 2.6 milyon doz uyuşturucu ele geçirdi” dedi.

Marihuananın tıbbi amaçlar için kullanımının yasalarla açıkça tanımlanması gerektiğine inanan Klimenko “Ancak bugün, herhangi bir yasal düzenleme, bu marka altındaki tıp şirketlerinin daha sonra çocuklarımızı etkileyecek belirli şeyleri veya belirli eylemleri yapmasını sağlayacaktır” diyor.

Fuhuşun yasallaştırılmasına gelince, eğer devlet bu “pazar” içinde oyunun kurallarına hakim ve yasal olarak tanımlayabiliyorsa, bundan bahsedebiliriz.

“Ama bu geniş bir kamuoyu tartışması olmalı. Bunu söylemekten korkmuyorum, çünkü bu sorun var, var ve var olmaya devam edecek. Ukrayna da bir istisna değil” diye ekledi.

Ukrayna Parlamento Başkanı Razumkov ise silahların, marihuananın ve fuhuşun yasallaştırılmasına karşı olduğunu belirtmişti.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com