Ukrayna’da Elektriğinin Yarısından Fazlası Nükleer Santrallerde Üretiliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yılın ilk yarısında, nükleer santraller Ukrayna’daki tüm elektriğin % 53’ünü üretti.

Enerji ve Kömür Endüstrisi Bakanlığı’nın 2019 yılının ilk 6 ayına ait göstergelerine göre; 2019 yılının Ocak ve Haziran döneminde, nükleer santraller Ukrayna’daki tüm elektriğin % 53,4’ünü üretti.

Bakanlığa göre, 2019 yılının ilk 6 ayında, Ukrayna’nın elektrik santrallerinin toplam üretim hacmi 79.8 milyar kWh’ye ulaştı.

Bu dönemde, nükleer santraller 42.65 milyar kWh elektrik üretti; bu ise toplam üretimin % 53.4’üne denk gelmektedir.

Ayrıca bakınız: Türkiye’den Gelen Nükleer Fizikçiler Çernobil ve Rivne Nükleer Santrali’ni Ziyaret Etti

Termik ve termal santraller toplam üretimin % 36.8’ine denk gelen 29.4 milyar kWh elektrik üretmiştir. Hidroelektrik santrallerde ise 4.6 milyar kWh olarak gerçekleşirken yılın ilk yarısında, genel üretim yapısında üretilen elektriğin % 5.8’i hidroelektrik ve hidroelektrik santralleri tarafından üretildi.

2019 yılının 6 ayı boyunca, alternatif kaynaklardan (rüzgar santralleri, güneş enerjisi santralleri, biyokütle) elektrik üretimi, 2018’deki ilgili döneme göre % 93,4 oranında artarak 2.37 milyar kWh olmuştur. Bu rakam şimdilik toplam üretimin % 3’üne tekabül etmektedir.

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com