Ukrayna’da Ehliyet Alma Kuralları Değişti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, ehliyet çıkarma, sürücü eğitimi ve sürücü okullarının akreditasyonu ile ilgili prosedürlerde değişiklikler yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Ana Hizmet Merkezi tarafından konu hakkında yapılan bilgilendirmeye göre:

“Trafik kuralları ve sürüş becerilerini belirlemek için yapılan sınav sırasında video kaydı alınacak. Bu amaçla, her sürücü test aracına özel ekipman kurulacaktır.

Kimlik belgesinde bulunan “kayıt yeri” işaretleme zorunluluğu getirilmiştir.

Sürücü eğitmenleri, sürücü adaylarına teorik ve pratik derslerin zamanı ile pratik dersin verileceği araç hakkında elektronik ortamda bilgi verecektir.

Sürücü okullarında ve İçişleri Bakanlığı’nın bölge servis merkezlerinde araç sürücülerinin eğitimi için bir kurumdan mezuniyet belgesi alma zorunluluğu iptal edilmiştir.

Sürücü okullarının akreditasyonu kurumların bulunduğu yerdeki İçişleri Bakanlığı bölgesel servis merkezleri tarafından gerçekleştirilecektir. Eğitim ve Bilim Bakanlığı yönetimi altındaki sürücü kursları için basitleştirilmiş bir akreditasyon mekanizması getirildi.

Meslek okullarında sürücü eğitimi almış olan kişiler, bir sürücü kursunda ek bir eğitim almadan direkt sınava girebilecektir.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Ana Hizmet Merkezi’nin web sitesinde, ücretsiz çevrimiçi bir simülatör kullanarak karayolu trafik kanunu sınavının teorik bölümüne hazırlanmak mümkün olacak. Bu sınavın İçişleri Bakanlığı’nın servis merkezinde verilen sınavla aynı olduğu belirtildi. Ayrıca sitede trafik kuralları ile ilgili soruların tam listesini ve cevapları da bulunmaktadır.”

Kaynak: Ukrinform

 

UkrHaber, sağlanmakta olan bilgi hizmetiyle ilgili oluşabilecek hatalardan ve hukuki sorunlardan hiçbir şekilde sorumlu olmadığını kabul ve beyan eder.

Gökberk Kuzgunkaya

Gökberk Kuzgunkaya, 2018 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından Ukrayna'da Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. UkrHaber sitesinde haber koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır. İletişim: gokberkkuzgunkaya@gmail.com