Ukrayna’da devriye araçlarına hız ihlallerini tespit için radar yerleştirilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devriye Polis Departmanı’nın başkan yardımcısı Aleksey Biloshitskiy tarafından açıklandığına göre polis arabalarını, araç hızı ihlallerini tespit etmek için cihazlarla donatacaklar.

devriye araçlarına hız ihlallerini tespit için radar

“Devriye arabasına, hareket halinde olsa bile polis arabasının etrafına ihlallerin tespit edilmesini sağlayacak bir cihaz yerleştirilecek. Yani, aynı veya zıt yönde hareket eden araçların hızının ihlal edildiğini kaydetmek mümkün olacaktır. Bu, polis memurunun hareket halinde olmasına izin verecek ve ihlallerin önlenmesi için ek bir avantaj sağlayacaktır.” dedi.

Buna karşılık, Devlet Altyapı Projeleri Dairesi Başkanı Kirill Khomyakov, yıl sonunda Ukrayna yollarında dört test aracının görüneceğini ve önümüzdeki birkaç yıl içinde bu tür sistemlerle donatılmış 300 devriye aracının göreve çıkacağını belirtti.

Böylece, Ukrayna’daki trafik ihlallerini ortadan kaldırmaya dönük sistemler üç bölümden oluşacak: kaza oranlarının yüksek olduğu yerlere kurulan sabit kameralar, polis arabalarına takılan kameralar ve TruCam hız ölçüm cihazları

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com