Ukrayna’da devlet düzenlemesinin kaldırılmasından sonra benzin fiyatı 13 UAH arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da benzin ve dizel yakıt fiyatları artıyor

Benzin istasyonu zincirleri, Bakanlar Kurulu’nun 19 Mayıs’ta devlet düzenlemesini iptal etmesinin ardından A-95 benzin ve dizel yakıt fiyatlarını artırdı. Neredeyse her yerde yakıt fiyatı belirlenen sınıra yaklaştı.

Ukraynalı perakende akaryakıt istasyonları zincirleri, 19 Mayıs’ta akaryakıt fiyatlarına yönelik devlet düzenlemesinin kaldırılmasına satış fiyatlarında keskin bir artışla tepki gösterdi. Benzin fiyatı bir gün içerisinde litre başına yaklaşık 11-13 UAH ve dizel fiyatı ise yaklaşık 14 UAH arttı.

WOG ve OKKO dolum istasyonları A-95 ve A-95+’nın fiyatını 51.00 UAH ve UAH 52.00’ye yükseltti. Bu ağlardaki dizel yakıtın fiyatı 14.69 UAH artarak 57 UAH’a kadar yükseldi.

Polonya, Ukrayna’ya 25 bin ton benzin gönderecek

KLO’da premium benzin 52.00 UAH’ye, dizel yakıt ise 58.00 UAH’ye çıktı.

19 Mayıs’ta Bakanlar Kurulu ülkedeki açığı ortadan kaldırmak için tasarlanan devlet yakıt fiyatları düzenlemesinin geçici olarak kaldırılmasına ilişkin bir kararname yayınlamıştı. Hükümet, benzin (52 UAH/l) ve dizel yakıt (58 UAH/l) için üst sınırda fiyatlar belirlemişti.

Pek çok uzman, Bakanlar Kurulu’nun kararını yanlış olarak nitelendirdi, çünkü piyasa işletmecileri fazla kâr elde edecek ve bu, kıtlık sorununu çözmeyecektir. A-95 Danışmanlık Grubu Direktörü Sergey Kuyun, politikacıları yakıt üzerinden alınan tüketim vergisini iptal etmeye davet etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com