Ukrayna’da Daire Kiralama Kuralları İçin Yasa Tasarısı Sunuldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Parlamonto web sitesinde yayınlandığına göre Ukrayna Meclisi Verkhovna Rada, konutların kiralanmasıyla ilgili kuralları önemli ölçüde sıkılaştırıcı bir yasa tasarısını gündeme aldı ve özellikle günlük konut kiralamanın yasaklanması konusunu gündeme aldı.

Bu yasa tasarısı özellikle konut amaçlı inşa edilmiş yüksek binalardaki dairelerin farklı amaçlarla kullanımını etkileyecektir. Daire sahipleri içeride gürültü çıkarabilecek (atölye gibi) işlerin dışında ve diğer daire sahiplerinin hak ve menfaatlerinin ihlal edilmediği durumlarda  işyerlerine kiralayabileceklerdir.

Yasa tasarısında kimi yasakların getirilmesi de önerilmiştir: tasarıya göre daireler artık günlük kiralanamayacak ve otel olarak kullanılamayacaktır. Ayrıca ofis olarak inşa edilmiş 16 katlı ve daha yüksek katlı binalarda konut amaçlı daire kiralamak mümkün olmayacaktır.

Tasarıda sunulan bazı değişiklikler apartmanlarda sürdürülen hostelleri de etkileyecektir. Var olmaya devam edecekler, ancak bazı yeni kurallara uymak zorunda kalacaklardır. Odalarda her yatak için en az 4 metrekare; ortak alanlarla birlikte en az 6 metrekare genişlik olacaktır.

Yasa tamamı işyeri özelliği olan binalar için uygulanmayacaktır.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com