Ukrayna’da COVID-19’a karşı aşılama 15 Şubat’ta başlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanlığı, Ukrayna’da koronavirüse karşı toplu aşılamanın 15 Şubat’ta başlayacağını doğruladı.

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov Ukrayna 24 TV kanalının yayınında “Bizim için hiçbir şey değişmedi, aşılara yaklaşık 15 Şubat’tan başlıyoruz, yani bugün elimizdeki verilere göre aşılar Pazartesi elimizde olacak. Belirli koşullar nedeniyle, tarih göreceli olarak değişirse, ayın 15’i değil, 16’sı olursa , derhal bilgilendireceğiz. Aşıyı alır almaz derhal aşı sürecine başlayacağız, zaman kaybetmeyeceğiz.” dedi.

Stepanov, Ukrayna’nın diğer ülkelerden fazla aşı almayı planladığını da söyledi:

Bu konuda farklı ülkelerle çalışıyoruz ve başta Avrupa Birliği olmak üzere böyle bir işbirliğine hazırız. Tüm gerekenleri sağladık, kullanmaya hazırız. Uzun zaman önce kontratlı oldukları aşı dozlarını satın almak için gerçekten hareket ettiğimiz bazı ülkeler var. Ancak, bu tür aşıların teslimi için olabilecek en hızlı tarih, Mart ayının sonu, Nisan başından önce değildir. Bugün itibariyle imzalanmış bir anlaşma yok.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com