Ukrayna’da çocuğunu arayan aile. Ukrayna polisi zorluk çıkartıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı eşi tarafından ülkesine götürülen 5 yaşındaki Amira Doğa’ya ulaşmaya çalışan Aytaç Atasoy (37) ve annesi Songül Atasoy, Ukrayna Yargıtayı tarafından onanan iade talebi olmasına rağmen gittikleri Kirovograd emniyetinde arama kararının yerine getirilmesi için başvuruda bulundu.

Karakolda Türk bayrağı açarak tepkisini dile getiren Songül Atasoy’a, Ukrayna polisi müdahalede bulundu. Bunun üzerine aile ile Ukrayna polisi arasında arbede yaşandı.

Aytaç Ulusoy enniyet önünde yaptığı açıklamada “Kirovograd emniyetinde her zamanki gibi davamız tıkandı. Kirovograd emniyet müdürü emri verdiği halde, Kiev’den de baskı olmasına rağmen Korivograd polisi görevini yapmıyor. Çocuğun annesine tebligatın gitmediğini söylüyorlar, bunu nereden biliyorlar? Annesi aranıyor, suçu olmayan bir insan kaçar mı? Türkiye’den gelen baba mı kadına tebliğ edecek? İki şık var, ya çocuğumu öldürdü ya da tebligat almamak için kaçıyor” dedi.

Acılı baba daha önce Kiev’de Cumhurbaşkanlığı binası önünde de  çocuğunun kendilerine teslim edilmesi için eylem yapmıştı.

Ukrayna Yüksek Mahkemesi, “Amira Doğa Atasoy, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, acilen ülkesine iade edilmesi gereklidir” şeklinde karar almıştır.

Kaynak: DHA/ Haberler.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com