Ukrayna’da bu yıl rekor sayıda süpermarket açıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yılın ilk yarısında Ukrayna’da altı aylık süreç içerisinde, son 10 yılın rekoru kırıldı ve 300’den fazla yeni gıda süpermarketi açıldı.

Danışmanlık şirketi NAI Ukraine raporunun verilerinin gösterdiğine göre FMCG segmentindeki en büyük yeni market açılışı 56 market ile ATB ağında oldu. Ardından 47 market ile Kolo, 18 market ile Delvi, 17 market ile Fozzy Group, 12 market ile Varus ve 8 market ile Novus oldu.

Araştırmaya göre, 2020’nin ilk yarısında ev eşyaları segmentinde, Danimarkalı JYSK 13 mağaza ile ağını genişletti. Ardından Tse Te (ev aletleri ve elektronik segmenti) ve Deco markalarını da geliştiren Epicenter 7 yeni mağaza açarken, Leroy Merlin 2 yeni mağaza açtı.

Aynı dönemde, zincir eczane ve hijyen ürünleri segmentindeki perakendecilerden EVA 20 yeni mağaza, Prostor (Cosmo ağının satın alınması nedeniyle mağaza sayısını 104 artırdı), OnePrice 2 ve Brocard 1 yeni satış noktası açtı.

Ev aletleri, elektronik cihazlar segmentdeki mağazalardan Eldorado 7, Foxtrot 4, Citrus 2 yeni mağaza açarken, Rozetka 7 yeni teslimat noktası açtı.

Moda perakendecileri arasında en dinamik oyuncu 9 yeni mağaza açan Polonyalı LPP oldu. Ayrıca Intertop 2, Argo 1, LC Waikiki 3, H&M 2, Adidas Ukrayna 2 yeni mağaza açtı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com