Ukrayna’da boşalan 3 bakanlık için gösterilen adaylar parlamento tarafından kabul edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu’nda yapılan oylama ile Aleksey Lyubçenko’nun Ekonomi Bakanı, Aleksandr Kubrakov’un Altyapı Bakanı, Viktor Lyaşko’nun Sağlık Bakanı olarak atamaları onaylandı.

Milletvekillerinin Stepanov, Krikliy ve Petraşko’yu temsil ettiği bakanlıklardaki görevlerinden almadan önce bile, yerlerine kimin geleceği aslında belli olmuştu. Ukravtodor’un şu anki başkanı Aleksandr Kubrakov‘un derhal Altyapı Bakanlığı başkanı olacağı ve baş sağlık doktoru Viktor Lyaşko‘nun Sağlık Bakanlığı’nın başına geçeceği tahmin ediliyordu. Ekonomi Bakanlığı için ise ülkenin kilit vergi memuru Aleksey Lyubçenko tercih edildi.

Bugün Ukrayna Parlamentosu’nda yapılan oylamada 262 milletvekili Viktor Lyaşko’nun lehinde oy kullanırken, 284 milletvekili Kurbakov lehinde, 293 milletvekili de Lyubçenko lehinde oy kullandı. Böylece yeni bakanlar parlamento tarafından da kabul edilmiş oldu.

Aleksey Lyubçenko 49, Aleksandr Kubrakov 38, Viktor Lyaşko ise 41 yaşında.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com