Ukrayna’da Borispol hariç tüm havaalanlarının imtiyazlarını özel şirketlere verilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy tarafından yapılan açıklamaya göre, hükümet tüm bölgesel havalimanlarındaki imtiyazları özel şirketlere devretmeyi planlıyor ve buna uygun bir proje hazırlıyor. Tek istisna, Kiev’deki Borispol Uluslararası Havaalanı olacak.

Ubr.ua’nın haberine göre, Krikliy “Temelde bir havalimanı, özellikle onu bir tür ulaşım merkezi yapmak ve bu doğrultuda geliştirmek için bir hedefimiz varsa, merkezi olarak devlette kalmalı. Tabii ki, bu kamu politikasının bir parçası olmalı.” dedi.

Bakana göre, eğer devlet Borispol Uluslararası Havaalanı’na da bir imtiyaz verirse, özel şirketin kalkınma programı ile ilgili farklı bir vizyonu olacak, çünkü herhangi bir işletmenin asıl amacı sadece para kazanmaktır.

Ayrıca bakınız: Borispol Havaalanında Kapsül Otel Açıldı

“Bu nedenle ilk önce bölgesel havalimanlarının imtiyazı hakkında konuşacağız. Yakın gelecekte, planlarımızdan, vizyonumuzdan ve havaalanlarının imtiyazı ile ilgili başlattığımız ilk pilot projelerden söz etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Ayrıca, Altyapı Bakanlığı Ukrzaliznitsia’nın kontrolünü de almayı planlıyor ve ilgili departman buna uygun bir proje hazırlıyor.

“Bu konuyu başbakandan önce başlattım. Bence yakın gelecekte başlayacağız.” dedi.

Krikliy’e göre, Ukrzaliznytsia’daki ilgili hükümde gerekli değişiklikler hazırlanmakta olup, devir yakın gelecekte gerçekleşebilir.

“Altyapı Bakanlığı, ulaşım stratejisi ve altyapısından sorumlu ise, bu canlı organizmanın ayrılmaz bir parçası olarak demiryolunun devri de mantıklı.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com