Ukrayna’da bitmiş daire satış fiyatlarında kazanç daha da artacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polaris Home & Plaza pazarlama direktörü Angelika Sahakyan’a göre 2020 yılında konut projelerinde, bitmiş daire fiyatlarının fiyatı temel aşamasındaki fiyata göre % 50’ye kadar fazla bir fiyata ulaşabilir

Bitmiş dairenin fiyatındaki ve konut kompleksinin inşaatının ilk aşamalarındaki fark, konut alanına, evin sınıfına, geliştiricinin konumuna ve itibarına bağlıdır.

Sahakyan‘a göre, tüm inşaat dönemi boyunca, dairelerin fiyatı ortalama % 20-25 arttı. Aynı zamanda, 2019 sonuçlarına göre, en popüler modern konut formatlarının bazı projelerinde, fiyat % 40’tan fazla arttı.

Uzman “Bugün, mevcut tüm talebin % 80’inden fazlası, tam teşekküllü bir altyapı kompleksinin oluşturulmasını sağlayan yeni konut formatları projelerine odaklanmıştır. 2019 yılında düşen satışların arka planında, tüketici faaliyetlerinde 2018’e göre % 7’den fazla olan artış oldu” dedi.

Ona göre, 2020’de, yeni konut formatlarındaki nesnelerdeki satış seviyesi% 10-12 oranında artabilir.

Sahakyan “2020 sonuçlarını takiben, kaliteli konut talebinin artması nedeniyle, şehir içi konut kompleksi projeleri, çok fonksiyonlu konut projeleri ve iş ve konut birarada bulunan projelerde bir dairenin başlangıç ve nihai fiyatı arasındaki fark ortalama % 30-50 arasında beklenmektedir.” diye özetledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com