Ukrayna’da bir uzay üssü inşa etmek isteyen şirket planlarını değiştirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Space Logistics Ukrayna başkanı Dmitri Legeza tarafından verilen bilgiye göre daha önce 5 yıl içinde ülkenin güneyinde bir fırlatma rampası kurmayı planladıklarını iddia ettiler. Bugün Ukrayna’da bir uzay merkezi inşa etmek imkansız. Çünkü şirkete proje uzmanlığı konusunda yardımcı olan mühendisler, roket parçalarının fırlatma aşamalarında Türkiye’ye düşeceği sonucuna vardı.

Legeza, “Şimdi Ukrayna’da mevcut teknolojiler ile Herson bölgesinden Türk tarafına fırlatırsak, roketin fırlatma adımları için mesafe yeterli değildir.” dedi.

Fırlatma rampası için olası bir yer olarak, Hava Kuvvetleri Ukraine Yagorlik (Herson bölgesi) devlet test alanının toprakları dikkate alındı. Plana göre, Türkiye’nin topraklarını etkilemeden, muhtemelen kısmen kontrol edilen, fırlatma ünitelerinin düşeceği alanın Karadeniz üzerinde olması gerekiyordu.

Ancak Dmitri Legeza, şirketin Ukrayna’da diğer fırlatma seçeneklerini belirlemeye devam ettiğini söyledi. Kara platformuna alternatif olarak, şirket mühendislerinden biri hibrit bir hava gemisiyle hava fırlatma seçeneği önerdi.

Kaynak: tech.liga.net

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com