Ukrayna’da bir Tıp Üniversitesi Türk hastaneleriyle işbirliğine gidiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ivano-Frankivsk Ulusal Tıp Üniversitesi, Karpat Bölgesi Tabipleri Derneği ile birlikte Türk hastaneleri Emsey ve Dünya Göz ile işbirliği muhtırası imzaladı.

Üniversitenin web sitesine göre, Türkiye’den gelen temsilcilerle “Ukrayna Tıbbı – Avrupa’nın Seçimi” adlı uluslararası konferansa katılımları sırasında toplantılar yapıldı.

IFNMU Rektörü Profesör Mikola Rojko, Rektör Yardımcısı Profesör Igor Vakalyuk, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Vitaliy Osadets, Karpat Bölgesi Tabipler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oleksandr Marusin Türk konuklarla görüştü.

Emsey Hospital (İstanbul), kanser hastalarının kapsamlı tedavisinde uzmanlaşmıştır. Hastane, Uluslararası İlişkiler Geliştirme Stratejileri Direktörü Mahli Hassan Jihad tarafından temsil edildi. İşbirliği, Karpat bölgesindeki hekimlere staj yapma ve gerekirse hastalara gerekli tedaviyi alma fırsatı verecektir.

Yine İstanbul’da bulunan Dünya Göz Hastanesi, göz ve görme sorunları konusunda uzmanlaşmış olup, 29 farklı lokasyona sahiptir. IFNMU’daki toplantıda Dünya Göz Strateji ve Geliştirme Direktörü Volkan Kaan Işık tarafından temsil edildi. Hastaneler gerekli altyapı, beceri, bilgi, ekipman, tesis ve kalifiye personeliyle bu tür bir işbirliği, Karpat bölgesi oftalmologlarının becerilerini geliştirmeye destek olacaktır.

Görüşme sırasında taraflar, her iki ülkede de COVID-19 ile mücadele deneyimini ve sorunlarını aktif olarak tartıştılar. Rektör Mikola Rojko, “Özellikle bugün tıp için böylesine zor bir zamanda uluslararası işbirliği çok önemlidir. Pandemi hayatın her alanına ve özellikle tıp eğitimine çok ağır bir darbe indirdi, ancak internette doktor yetiştirmenin imkansız olduğunu anlamalıyız. Bu nedenle deneyim paylaşımına, staj yapmaya, eğitim programlarını ve algoritmaları geliştirmeye devam etmek gerekiyor. Türkiye’den meslektaşlarımıza ziyaret için teşekkür ediyor ve verimli çalışmaların olmasını diliyoruz.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com