Ukrayna’da bir karakolda işkence iddiası. İki polis tutuklandı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da iki polis memuru, bir kadına gaz maskesi takarak, işkence ve tecavüz ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ukrayna'da bir karakolda işkence iddiası. İki polis tutuklandı.

Kiev Bölge Savcılığı, Kagarlik Karakolu’nda mağdurlara tecavüz ve bedensel zarar davasıyla ilgili bazı ayrıntılar bildirdi. Kiev Bölge Savcılığı basın servisi tarafından verilen ön bilgilere göre “23-24 Mayıs 2020 gecesi, kolluk kuvvetlerinden biri, makamındayken, polis karakoluna tanık olarak çağrılan bir kadına işkence yaptı. Özellikle, bir gaz maskesi taktı, kelepçeledi ve silahı ile başının üstüne ateş etti. Bundan sonra, kurbana birkaç kez tecavüz etti.” denildi.

Buna ek olarak, aynı polislerin, aynı zamanda polis karakolunda tutulan adama karşı da fiziksel güç kullandıkları ve bedensel yaralanmasına sebep oldukları da belirtildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, 2 polis memurunun işkence ve tecavüz olayıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle gözaltına alındıkları bildirildi. Gözaltına alınan polislerin görevlerine son verilirken, görev yaptıkları karakoldaki tüm görevlilerden el çektirilerek yerlerine merkezden personel gönderildi.

Ukrayna medyasında polis memurları isimleri ve hakkında detaylar da yayınlandı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com