Ukrayna’da Bir İlk: Kiev’de 23 Nisan Hiç Böyle Kutlanmamıştı (Foto)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kiev Büyükelçilik Konutu’nda 23 Nisan Kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kiev’de bulunan Büyükelçilik Konutu’nda geniş bir katılımla kutlandı.

T.C. Kiev Büyükelçisi Ahmet Yağmur Güldere ve eşi hanımefendi Seda Güldere‘nin ve çocuklarının evsahipliğinde gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşını müteakiben başlayan programda Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Sn. Yağmur Ahmet Güldere topluluğa hitap etti. Büyükelçi Sn. Güldere, 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının önemine ve Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bayramın hep beraber birliktelik içinde kutlanmasının gerekliliğine değindi.

23 Nisan şenliği çocuklardan oluşan koro ve dans gruplarının birbirinden güzel gösterileri ile katılımcıları adeta büyülerken, görevine bir süre önce başlayan Büyükelçi Güldere’nin kısa sürede böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması ise davetliler tarafından takdirle karşılandı. Şenlikte ayrıca palyaço ve animatörler çocuklarla çeşitli aktiviteler gerçekleştirip oyunlar oynayarak mutlu ve eğlenceli bir bayram geçirmelerini sağladılar.

Yine bir süre önce faaliyete başlayan ve kısa sürede Kiev’de adından söz ettiren Ottoman House Cafe‘nin hazırlamış olduğu döner, Kebab Dash’tan lahmacun, elçilik aşçısının hazırladığı  kurufasulye, Kapadokya Restaurant‘dan tatlılar, İstanbul Market‘ten içecekler, çay ve kahve ikramları davetliler tarafından çok beğenildi. Türkçe öğrenen Ukraynalı çocuklar kurufasulyeyi ilk defa denediklerini ve gerçekten çok beğendiklerini belirttiler.

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere davetiyle gerçekleştirilen kutlamalara, Ukrayna’nın farklı bölgelerinden 23 Nisan şenliğine gelen davetliler arasında bu ülkede yaşayan yerleşik Türk ailelerin yanı sıra Ukrayna’da bulunan Türk İş Dünyası’nın yöneticileri, TUİD ve TUSİB işadamları dernekleri, EkoAvrasya Ukrayna Derneği Yöneticileri ve hepsinden önemlisi çok sayıda çocuk katıldı.

Kiev’de yaşayan Türk işadamı Sadi Dinç, “Gayet neşeli bir etkinlik oldu. Çocuklarımıza atfedilmiş tek ve evrensel bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın burada bu kadar geniş bir katılımla kutlanmasına vesile olan Büyükelçimiz Ahmet Yağmur Güldere’ye teşekkür ediyorum. Bu vesile ile burada yaşayan aileleri ve çocukları da biraraya getirerek aslında ne kadar büyük bir aile olduğumuzun farkına varmamızı sağladı” dedi.

Yaklaşık 30 yıldır Ukrayna’da yaşayan ve aynı zamanda EkoAvrasya Ukrayna Genel Sekreteri Kadir Çurku günün anlam ve önemine binaen, “23 Nisan hiç böyle kutlanmamıştı. Bunca yıldır bu ülkedeyim, bu bayramda bu kadar geniş katılımın olduğu böyle bir bayram havası hatırlamıyorum. Burada yaşayan Türk aileleri ve Türkçe öğrenen Ukraynalı çocukları bir araya getirerek herkesi bir çatı altına toplayan sayın Büyükelçimiz Ahmet Yağmur Güldere’ye bu organizasyonundan dolayı bir Türk vatandaşı olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükelçi Güldere, bütün davetlilerle tek tek ilgilenerek katılım sağladıkları için teşekkür etti. Büyükelçinin eşi Seda Güldere’de bütün davetliler ve çocuklarla özel olarak ilgilenerek 23 Nisan için hazırlanan büyük bir pastayı çocuklarla birlikte keserek onlara hediye dağıttı.

Müzik ve dans gösterilerinin yanı sıra palyaçoların da bütün gün oyunlar oynadığı çocuklar coşkulu ve neşeli bir bayram geçirdiler. Yunus Emre Kültür Merkezi‘nin de katılımı ve desteği ile gerçekleştirilen kutlama, çocuklara Türkçe oyun, kalem ve defter hediye edilmesinin ardından sona erdi.

Kutlamadan seçilen bazı fotoğraflar aşağıdadır. Tüm fotoğraflar tam çözünürlüklü olarak şuradadır.

Kiev Büyükelçilik Konutu’nda 23 Nisan Kutlaması
Kiev Büyükelçilik Konutu’nda 23 Nisan Kutlaması’nda Halk Oyunları Gösterisi
Kiev Büyükelçilik Konutu’nda 23 Nisan Kutlaması’dan Koro
Kiev Büyükelçilik Konutu’nda 23 Nisan Kutlaması’nda İkramlar
Kiev Büyükelçilik Konutu’nda 23 Nisan Kutlamasında Pasta Kesilirken
Kiev Büyükelçilik Konutu’nda 23 Nisan Kutlaması

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com