Ukrayna’da benzin fiyatlarında 3 grivna düşüş bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

A-95 Danışma Grubu Müdürü Sergey Kuyun, Nisan ayında benzin fiyatlarında 3 UAH, dizel yakıtta ise 2,5 UAH düşüş bekliyor. Grivnadaki değişim olmasaydı bunun 5-6 UAH seviyesinde olmasını beklediğini belirtti.

Kuyun, bu hesabın dolar kurunun 30 UAH olması halinde gerçekleşeceğini, eğer dolar kuru 28 UAH seviyesinde olursa o zaman benzinde 4.2 UAH, dizel yakıtta 3.7 UAH düşeceğini belirtti.

“Döviz kurunun çöküşü olmasaydı fiyattaki düşüş daha da önemli olurdu: Dünyadaki petrol ve petrol ürünleri fiyatındaki düşüş, Nisan ayında benzin için 6 UAH / litre ve dizel yakıt için 5.5 UAH alım fiyatlarının düşmesine neden olacaktı. Ayrıca satışlarda % 20 düşüş oldu. Durum her gün kötüleşiyor ve Nisan ayına kadar % 30’dan fazla olacak. Aynı zamanda, bir benzin istasyonu işletmenin maliyetleri artıyor: çalışanların işyerine transferi, koruyucu ekipman sağlanması, tesislerin dezenfeksiyonu, vb. olaylar. Ve tüm bunlarla birlikte, kafelerde ve marketlerde bariz bir gelir düşüşü var” diye ekledi.

Sergey Kuyun

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com