Ukrayna’da Bayraktar TB2 İHA’lar Test Uçuşuna Başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçtiğimiz ocak ayında Türkiye ve Ukrayna arasında imzalanan savunma anlaşmasının hemen arkasından 6 adet Bayraktar TB2 Taktik İnsansız Hava Araçları geçtiğimiz günlerde teslim edildi. Montaj ve eğitimin ardından TB2’ler Ukrayna hava sahasında boy göstermeye başladı. Transponder sistemi açık olarak uçan Bayraktar’lar Flightradar24’e böyle yansıdı.

Ukrayna, 6 adet Bayraktar TB2’nin yanı sıra iki adet kontrol istasyonu ve 200 adet de akıllı mühimmatı içeren 69 milyon dolarlık anlaşma yapmıştı. Katar’ın arkasından Ukrayna Bayraktar TB2 kullanan ikinci ülke oldu.

GÜNEYDOĞU’DA KENDİNİ İSPAT EDEN SİSTEM

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin aktif olarak kullandığı Bayraktar TB2’lerin ilk ihracatı Katar’a gerçekleştirilmişti. Katar 6 adet Bayraktar TB2 almıştı. Bu başarıyı Ukrayna izledi. Sistemlere acil ihtiyaç duyan Ukrayna, iki aylık sürede 6 adet Bayraktar TB2’yi teslim aldı.

Ukrayna’nın anlaşmasında ayrıca Roketsan imalatı MAM-L ve MAM-C mühimmatları da bulunuyor. Bayraktar bu mühimmatlardan kanat altında 4 adet taşıyabiliyor.

Kaynak: www.kokpit.aero

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com