Ukrayna’da Bayraktar fabrikasının inşaatı için arazi hazır. Tüm engeller kaldırıldı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da bir Bayraktar insansız hava aracı fabrikasının inşası için proje hazır; uygulanmasının önündeki bir dizi engel ortadan kaldırıldı ve işletme için arazi tahsis edildi.

Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak düzenlediği brifingte “Ukrayna’da Bayraktar’ın inşasına gelince, bu projenin her iki cumhurbaşkanının siyasi himayesine sahip olduğu için Ukrayna’da zaten gerçekleştiğine inanıyorum. Uygulanması için gerekli olan arsa tahsisinin tamamlandığını bugün, burada belirtmekten memnuniyet duyuyoruz “dedi.

Çavuşoğlu’ndan Ukrayna’daki Galiçya Şehitliklerine ziyaret

Bakana göre Türk tarafı, Ukrayna devlet kuruluşu Antonov’un insansız hava aracı üretimindeki yetenekleriyle de ilgileniyor.

Kuleba, “Politikacılar işini yaptı, şimdi üretime başlamak kaldı.” dedi.

Nisan 2021’de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’yi “Ukrayna’nın militarist duygularını desteklememeye” çağırmıştı. Ankara’da Moskova’ya, Ukrayna’ya “ikili ticaret ilişkileri” yoluyla silah satılacağı yanıtını verdi.

Ne biliniyor?

  • Ocak 2021’de Ukrayna Donanmasının Türkiye’den Bayraktar TV2 saldırı uçağı alacağı öğrenildi.
  • Kasım 2020’de Ukrayna-Türk ortak girişimi Black Sea Shield tarafından geliştirilen Akıncı muharebe insansız hava aracı, uçuş testlerini başarıyla geçti.
  • Aynı yılın Ekim ayında, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy , Ukrayna’nın Türkiye ile ortak savaş uçağı üretimine başlayacağını duyurdu .
  • 29 Eylül’de Savunma Bakanlığı, Türk şirketi Bayraktar Savunma ile insansız hava araçlarının bakım, onarım ve modernizasyonu için bir eğitim merkezinin inşası konusunda bir mutabakat imzaladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com