Ukrayna’da Bal İçin Zorunlu Gereklilikler Onaylandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tarım Politikası Bakanlığı’ndan bildirildiğine göre Ukrayna mevzuatını Avrupa Birliği mevzuatı ile uyumlu hale getirmek için bal için şartlar geliştirildi ve onaylandı.

Belge 4 Temmuz’da tescil edildi ve resmi olarak 6 Ağustos 2019’da yayınlandı. Altı ay içinde yürürlüğe girecek (6 Şubat 2020’den itibaren).

Bakanlık, Ukrayna mevzuatını, balın gereklilikleriyle ilgili Avrupa Birliği mevzuatıyla uyumlu hale getirdiğini belirtti. Bu, Ukrayna’nın pazara daha kaliteli ürünler sunmasını sağlayacak ve Ukrayna’nın ihracat fırsatlarını genişletecektir.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’da Gıda Fiyatları Avrupa Seviyesine Ulaştı

Belge balın terminolojisi, etiketlenmesi ve etiketlenmesi için gereklilikleri belirlerken, piyasanın düzgün çalışmasını sağlayacak ve tüketiciyi yanıltıcı uygulamaları engelleyecek

Ek olarak Sağlık Bakanı Vekil Ulyana Suprun, tedavi için efsanelerde söylendiği gibi arı sokmalarının yararlı olamayacağını belirtti. Bunun yolunun apiterapi olduğunu belirtti. Apiterapi bal, balmumu, arı zehiri ve propolis gibi arı ürünlerinin tedavi için kullanıldığı alternatif bir tıp yöntemidir.

Amerikalılar böyle bir tedavinin multipl skleroz, artrit, yanıklar ve hatta kanserle savaşmaya yardımcı olduğunu iddia ediyorlar.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com