Ukrayna’da bal alma zamanı: Medoviy Spas başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ortodoksların en renkli bayramlarından olan Medoviy Spas (Медовий спас) 14 Ağustos’ta başladı. Kiev’de kutlamaların ve bal satışlarının yapılacağı festival Peçerska-Lavra’da 13-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmektedir.

Kiev Bal Festivali
Kiev Bal Festivali

Ukrayna’nın tüm şehirlerinde düzenlenen festivallerde sadece farklı bal türleri değil, baldan yapılan sabunlar, ilaçlar, mumlar ve içecekler de sunulmaktadır.

Kiev’de bulunanlar için Peçerska-Lavra (Києво-Печерська лавра) içerisinde Ukrayna’nın dört bir yanından, gerek manastırlarda üretilen, gerekse bal üreticilerinin ürettiği bal ve bal ürünleri ziyaretçilere sunuluyor ve satışı yapılmaktadır. Akasya, Ihlamur, Karabuğday, Kişniş, Ayçiçeği ve çeşitli orman ballarını 150 grivnadan başlayan fiyatlarla bulabilirsiniz. Bunun harici baldan yapılan mumlar, kozmetik ürünleri, propolis, polen ve arı sütü de satılmaktadır.

Lavra’da 13 Ağustos’ta başlayan festival ve bal satışları 23 Ağustos’a kadar devam edecektir.

Bereket ve bolluğun bir simgesi olarak görülen Medoviy Spas’ta inananlar kiliselere kutsanması için yiyecek ve kurutulmuş çiçeklerden oluşan buketler götürmektedir. Sonbaharın gelişine işaret eden bugünler, aynı zamanda yüzme sezonunun kapandığına işaret etmekte, bundan sonra göl ve nehirlerde yüzmenin tehlikeli olacağına inanılmaktadır. İhtiyacı olanlara yardım edilmesinin önemsediği bugünden tam 2 hafta sonra hayvansal ürünlerin tüketilmediği oruç başlayacaktır.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com